Posy Simmonds, kroegtijgers, Schubert, alchemie en strips in tijden van corona: Zone #123
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 8,50 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België, of in onze webshop.

Om te beginnen is Zone 5300 in een bescheiden nieuw jasje gestoken: de vormgeving heeft een kleine make-over gekregen, maar verder staat dit nummer weer zoals altijd garant voor uw broodnodige portie strips, cultuur en curiosa.

Om met die eerste categorie te beginnen: coverartiest is de Duitse auteur Moritz Stetter, die een van de actiefste stripmakers bij onze oosterburen is. Het 12 pagina's lange verhaal dat we plaatsen, De rustelozen van de nacht, is een geslaagde mengeling van virtuoos tekenwerk en observatie van de condition humaine, maar dan in de vorm van een dierenstrip.

Nog een Zone-debutant is Peter Vianen (sommigen van u lazen zijn opvallende werk al in Kutlul) die zijn liefde betuigt voor alchemie en de poezelige poezen van Louis Wain in het bijzondere De smaragden tafel.

Posy Simmonds bezocht eind vorig jaar ons land, en Zone sprak de grande dame van de Engelse graphic novel om haar uit te horen over onder meer haar jongste boek Cassandra Darke, haar prille jaren en de Brexit.

Corona, lockdown, onzekerheid, en wat nu? Maaike Hartjes, Gerrit de Jager, Michiel van de Pol en Jeroen Funke tekenden er over, en daar laten we flink wat van zien in Strips in tijden van corona.

Uit Jeroen Janssens nieuwste, Posthumusover de laatste dagen van de componist Schubert, dat hij samen maakte met de in 2013 overleden Pieter van Oudheusden, publiceren we een prachtig en kleurrijk hoofdstuk.

Dat alles en nog veel meer (ja, echt): Berend Vonk, Gidion van de SwaluwFool's Gold, Man en Kerel, Cinema SewerMr. Mack, Eefje Wen... nou ja, te veel om op te noemen.

Links: fragment uit Die schöne Müllerin door Pieter 
	van 
	Oudheusden en Jeroen Janssen. Rechts: fragment uit De smaragden 
	tafel door Peter Vianen.

Links: fragment uit Die schöne Müllerin door Pieter van Oudheusden en Jeroen Janssen. Rechts: fragment uit De smaragden tafel door Peter Vianen.

Hoe bestelt u Zone #123?
Heel eenvoudig: bestel uw exemplaar in onze webshop. Het nummer kost bij bestelling EUR 8,50. U betaalt geen porto!

Vorige nummers gemist?
Die kunt u ook nog steeds bestellen! En dat gaat van een leien dakje in onze webshop, waar u niet alleen alle oude nummers van Zone 5300 kunt nabestellen, maar ook strips en graphic novels, T-shirts, originelen, zeefdrukken, gadgets en nog veel meer unieke zaken. Betalen gaat via iDEAL!

Word abonnee en krijg een welkomstgeschenk!
Hoera! Abonnees van Zone 5300 betalen geen EUR 51,00 voor zes nummers maar slechts EUR 39,50 (buitenland, inclusief België: EUR 45,00). U ontvangt bovendien als welkomstgeschenk Sigmund weet wel raad met werkstress (winkelwaarde EUR 12,90) van Peter de Wit. (Met dank aan De Harmonie)
Een abonnement is natuurlijk in een handomdraai geregeld via het abonnementenformulier. Maar ook een abonnement cadeau geven kan: ook dan heeft u recht op een welkomstgeschenk.