Culturele archeologie, gevoelige mannen, maffe superheldinnen en psychedelische thee: Zone #122
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 8,50 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België, of in onze webshop.

We publiceren de eerste pagina's uit de nieuwe, begin volgened jaar te verschijnen graphic novel De Gevoeilige Mannenclub van Michiel van de Pol. In deze voorpublicatie gaan meteen alle remmen los: groepsseks, een blote vrouw die amok maakt, experimenten door een waanzinnige geleerde: we vermoeden dat áls er zoiets zou bestaan als een Gevoelige Mannenclub, onze Michiel beslist geen lid zou mogen worden…

Het werk van de coverartiest van dit nummer, de Servische stripauteur Aleksandar Zograf, verschijnt in meer dan tien talen, wat hem het boegbeeld van de Slavische strip maakt. Als een archeoloog van het alledaagse struint hij rommelmarkten af en reist hij de wereld rond op zoek naar een goed verhaal. ‘Dat gevoel van eindeloze mogelijkheden voedt mijn nieuwsgierigheid.’ Een interview door de De Servisch-Amsterdamse journalist Zoran Djukanovic.

Sinds Lae Schäfer een aantal jaren geleden in Zone 5300 debuteerde, heeft de trouwe lezer de ontwikkelingen van deze jonge auteur op de voet kunnen volgen. Thee (linksonder) is een nieuw hoogtepunt. En na het lezen, nee, ondergaan van deze pagina’s hadden wij nog maar één prangende vraag: wáár in godsnaam kun je die thee kopen?!?

Op vakantie  had Berend Vonk slechts papier en een paar viltstiften bij zich, maar geen potlood of liniaal. Dus zijn de grappen rond superheldin Wonder Ann (rechtsonder) spontaan getekend, en zonder één recht kader. Maar tevens behoren ze tot de leukste die Vonk in de afgelopen tijd maakte, en dat wil wat zeggen!

Wat valt er verder te verwachten in deze Zone? Het unieke en ongewoon sexy werk van Jowy Maasdamme, een essay over Raymond Pettibon, een interview met literair auteur Victor Meijer over zijn graphicnoveldebuut Hondsdol, de nodige humor van onder andere Schwantz, Jeroen de Leijer en Kim Duchaterau, en een berg weetjes, nieuwtjes, een kort verhaal, recensies en meer, meer, meer!
Links: fragment uit Thee door Lae Schäfer. Rechts:  
	I'll Touch Myself, Jowy Maasdamme.

Links: fragment uit Thee door Lae Schäfer. Rechts: I'll Touch Myself, Jowy Maasdamme.

Hoe bestelt u Zone #122?
Heel eenvoudig: bestel uw exemplaar in onze webshop. Het nummer kost bij bestelling EUR 8,50. U betaalt geen porto!

Vorige nummers gemist?
Die kunt u ook nog steeds bestellen! En dat gaat van een leien dakje in onze webshop, waar u niet alleen alle oude nummers van Zone 5300 kunt nabestellen, maar ook strips en graphic novels, T-shirts, originelen, zeefdrukken, gadgets en nog veel meer unieke zaken. Betalen gaat via iDEAL!

Word abonnee en krijg een welkomstgeschenk!
Hoera! Abonnees van Zone 5300 betalen geen EUR 51,00 voor zes nummers maar slechts EUR 39,50 (buitenland, inclusief België: EUR 45,00). U ontvangt bovendien als welkomstgeschenk Een buitenkansje voor het doe-het-zelvers (winkelwaarde EUR 9,95), de nieuwste bundel van fotostriphumorist par excellence Ype Driessen. (Met dank aan Sherpa)
Een abonnement is natuurlijk in een handomdraai geregeld via het abonnementenformulier. Maar ook een abonnement cadeau geven kan: ook dan heeft u recht op een welkomstgeschenk.