Politiek, filosofie en robots: Zone #121
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 8,50 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België, of in onze webshop.

Waarin politiek, filosofie en robots op wonderbaarlijke wijze bijeenkomen…

We trappen af met Eeuwig 1913 van Marcel Ruijters, die ook de cover tekende. Voor altijd in 1913 blijven hangen is geen slechte optie als je weet dat er een grote oorlog voor de deur staat die vele slachtoffers zal gaan eisen. Maar er is ook geen tv en internet. Dus vermaak je je met amateuristisch toneel, kroeglopen en seances. Een voorpublicatie uit Marcels nieuwe graphic novel.

Animator en striptekenaar Remco Polman (Floris van Dondermonde) wordt geïnterviewd over zijn komende animatiefilm Camouflage en doet een aantal pittige uitspraken. Aansluitend geven co-scenariste Jantiene de Kroon en tekenaar Jan Cleijne een zwarte bladzijde uit onze vaderlandse geschiedenis een spookachtige draai in het sfeervolle en onheilspellende verhaal Tram 6.

Het zijn rare politieke tijden, waarin carrière-populisten aan de haal gaan met de stem van het volk, en vorm het steeds vaker wint van inhoud. Maar er broeit iets achter de Haagse schermen… iets radicaals. NB: Elke gelijkenis met bestaande personen in het korte verhaal Bal Demasqué berust op opzet. Natasja van Loon schreef het, Serge Baeken maakte de schitterende illustraties.

Verder: zes vrouwelijke stripauteurs onder wie Maaike Hartjes, Eliane Gerrits en Anne Stalinski geven hun visie op Friedrich Nietszche, Karstein Volle belandt plots in het rijk van de middelbare rocker en Berend Vonk gaat los in Venetië. Dát en nog veel meer in deze fonkelnieuwe, niet te missen Zone!

Links: fragment uit Eeuwig 1913 door Marcel Ruijters. Rechts: 
	fragment 
	uit De al wat oudere stripkerel! door Karstein Volle.

Links: fragment uit Eeuwig 1913 door Marcel Ruijters. Rechts: fragment uit De al wat oudere stripkerel! door Karstein Volle.

Hoe bestelt u Zone #121?
Heel eenvoudig: bestel uw exemplaar in onze webshop. Het nummer kost bij bestelling EUR 8,50. U betaalt geen porto!

Vorige nummers gemist?
Die kunt u ook nog steeds bestellen! En dat gaat van een leien dakje in onze webshop, waar u niet alleen alle oude nummers van Zone 5300 kunt nabestellen, maar ook strips en graphic novels, T-shirts, originelen, zeefdrukken, gadgets en nog veel meer unieke zaken. Betalen gaat via iDEAL!

Word abonnee en krijg een welkomstgeschenk!
Hoera! Abonnees van Zone 5300 betalen geen EUR 51,00 voor zes nummers maar slechts EUR 39,50 (buitenland, inclusief België: EUR 45,00). U ontvangt bovendien als welkomstgeschenk Een buitenkansje voor het doe-het-zelvers (winkelwaarde EUR 9,95), de nieuwste bundel van fotostriphumorist par excellence Ype Driessen. (Met dank aan Sherpa)
Een abonnement is natuurlijk in een handomdraai geregeld via het abonnementenformulier. Maar ook een abonnement cadeau geven kan: ook dan heeft u recht op een welkomstgeschenk.