Zone #125: Een feestje met Victor Meijer, Chad Bilyeu, Merel Barends en Frenk Meeuwsen
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 8,50 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België, of in onze webshop.

Het 125e nummer, dat klinkt bijna als een soort jubileum. Maar zelf vinden we elke editie een klein feestje op zich (vergeef ons onze onbescheidenheid). Neem nu de cover van Victor Meijer, romancier, illustrator en striptekenaar, die zijn niet misselijke grafische kunsten in Zone Expo mag vertonen.

Van de prachtige nieuwe semi-autobiografische graphic novel Jaar Nul (zie illustratie links) van Frenk Meeuwsen (Zen zonder meester) hebben we een indrukwekkende voorpublicatie, waarin aanstaande vader Frenk een wel heel bizarre nachtmerrie heeft.

Chad Bilyeu is een zwarte Amerikaanse stripscenarist in Amsterdam, die de nodige lokale furore maakt met Chad in Amsterdam. Een grondig interview met de aimabele maar altijd uitgesproken man over ons volkje, zijn grote invloed Harvey Pekar, een verdwenen rapper en Zwarte Piet. Uit Chad in Amsterdam #5 publiceren we zijn verhaal Checkmate, dat werd getekend door Merel Barends.

Nog meer autobio vinden we in Hoe noemen we de band (rechtsonder), een voorpublicatie uit de gelijknamige graphic novel van Roel Venderbosch die volgend voorjaar uitkomt. Een coming 0f age-verhaal, dat niet alleen over Roels muziekcarrière gaat, maar ook over de liefde – wat dacht u dan?

Verder verwelkomen we wederom Ole Comoll Christensen met een winters verhaaltje en Rob van Barnelveld met zijn droomstripproject, en natuurlijk zijn Mr. Mack, Eefje Wentelteefje, Man en Kerel er ook weer. O, en natuurlijk cartoons, columns, recensies, nieuwtjes en nog veel meer. Zoals we al zeiden: een klein feestje.

Links: fragment uit Jaar Nul door Frenk Meeuwsen. Rechts: 
	fragment uit Hoe noemen we de band door Roel Venderbosch.

Links: fragment uit Jaar Nul door Frenk Meeuwsen. Rechts: fragment uit Hoe noemen we de band door Roel Venderbosch.

Hoe bestelt u Zone #125?
Heel eenvoudig: bestel uw exemplaar in onze webshop. Het nummer kost bij bestelling EUR 8,50. U betaalt geen porto!

Vorige nummers gemist?
Die kunt u ook nog steeds bestellen! En dat gaat van een leien dakje in onze webshop, waar u niet alleen alle oude nummers van Zone 5300 kunt nabestellen, maar ook strips en graphic novels, T-shirts, originelen, zeefdrukken, gadgets en nog veel meer unieke zaken. Betalen gaat via iDEAL!

Word abonnee en krijg een welkomstgeschenk!
Hoera! Abonnees van Zone 5300 betalen geen EUR 51,00 voor zes nummers maar slechts EUR 39,50 (buitenland, inclusief België: EUR 45,00). U ontvangt bovendien als welkomstgeschenk Terug naar Studio Arnhem, waarin René Meulenbroek, Aloys Oosterwijk, Hanco Kolk, Gerard Leever en Evert Geradts terugkeren naar de legendarische studio waar de basis werd gelegd voor hun latere carrières. Een bloemlezing met ongepubliceerd en onbekend materiaal van deze grootheden>(winkelwaarde EUR 19,95). (Met dank aan uitgeverij Personalia)
Een abonnement is natuurlijk in een handomdraai geregeld via het abonnementenformulier. Maar ook een abonnement cadeau geven kan: ook dan heeft u recht op een welkomstgeschenk.