Arianne Hinz
The Reader info
*****
Friedrichstadtpalast Berlin
the reader
Hoe heet je eigenlijk, vraagt Michael nadat hij de derde keer bij Hanna (Kate Winslet) op bezoek is. Ze reageert achterdochtig, maar als hij plompverloren zegt dat dat toch geen gekke vraag is nadat ze drie keer met elkaar naar bed zijn geweest, vertelt ze hem haar naam. De liefdesgeschiedenis tussen de 15-jarige Michael en de veel oudere Hanna wordt vervolgens zorgvuldig opgebouwd. Totdat zij onaangekondigd haar koffers pakt en vertrekt, Michael met een gebroken hart achter latend.

Jaren later ontdekt Michael tijdens een proces dat hij bijwoont tijdens zijn studie rechten, waarom Hanna destijds zo voorzichtig was met het vertellen van haar naam. Ze heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog in een concentratiekamp gewerkt, als bewaker. Michael is geshockeerd. De impact van de ontdekking wordt overtuigend in beeld gebracht, hoewel het allemaal weg erg dik wordt aangezet met pompeuze muziek. En o wat jammer, aan het einde vliegt de film dan toch nog uit de bocht. Zonde, want dat had niet gehoeven.
Reacties
En ik maar de hele tijd denken: 'deze film ken ik',. 'deze film ken ik'...
Oh, wacht. het is een verfilming van 'Der Vorleser':
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Reader. Geen belazerd boek. Dat voor zover ik me kan herinneren niet de bocht uit gaat.
Begon toch even aan mezelf te twijfelen.
waa (url) (mail) - 07-02-2009 23:40
Zo te lezen eindigt het boek op dezelfde manier. Nou ja, misschien is uit de bocht ook wat sterk uitgedrukt, maar mij ging het aan het einde in elk geval iets te lang door.
Arianne - 10-02-2009 15:16
Ik heb het boek gelezen. Kreeg het voor mijn verjaardag. Mooi boek, voor mij geen gevoel van uit de bocht vliegen.
Misschien toch een keer de film bekijken.
Helmy Bodelier (mail) - 08-03-2009 14:27
Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

website:

commentaar:

Geen HTML, URL's worden automatisch geconverteerd.