Arianne Hinz
Miao Miao info
*****
CinemaxX 3
miao miao
Wat een mooie kleuren. Wat een mooie beelden. Wat een mooie film! De film vertelt het verhaal over het verlegen Japans meisje Miao Miao dat een jaar in Taipeh komt studeren. Als twee jongens uit haar klas haar lastigvallen vlucht ze snel naar Ai, die haar maar wat graag beschermt. Stiekem heeft Ai namelijk ook een oogje op haar. Maar zoals de Chinese cultuur dat voorschrijft, laat ze dat natuurlijk niet openlijk merken. Dat doet ze pas op het moment dat Miao's vliegtuig is opgestegen, terug naar Japan.

Miao Miao op haar beurt, heeft haar oog laten vallen op Chen Fei, die in een platenzaak werkt. Zij durft hem echter ook niet aan te spreken, laat staan mee uit te vragen. Dat doet Ai voor haar. Gelukkig (voor haar), zegt hij nee. Maar Miao's hart is gebroken. Later blijkt dat zij niet de enige is bij wie dit gebeurde.

De film vertelt over de grote dingen in het leven, maar doet dit door te focussen op de kleine zaken. Koekjes bakken is bijvoorbeeld een terugkerend thema. “Waarom houd je eigenlijk zo van koekjes?” vraagt Miao op een gegeven moment aan Ai. “Omdat ze het leven zoet maken. Of ze nou bitter, zoet of zuur zijn, ik word er gewoon vrolijk van,” is het antwoord. Zo simpel kan het leven dus zijn en tegelijkertijd zo ingewikkeld.
Reacties
Ingewikkelde intrige. Is Miao transsexueel?
Holger - 10-02-2009 11:08
Goeie help! Meisjes in schooluniform, met lesbische neigingen! Trailer voor de nieuwsgierigen:
http://www.youtube.com/watch?v=cc_2qFFI_dw&feature=related
waa (url) (mail) - 10-02-2009 14:58
Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

website:

commentaar:

Geen HTML, URL's worden automatisch geconverteerd.