Vrienden van Zone 5300
De huidige kaalslag in de culturele sector raakt helaas ook Zone 5300. Gelukkig zijn er veel manieren om wegvallende subsidies en fondsen op te vangen. Zo is onlangs de stichting Vrienden van Zone 5300 opgericht, met in het Comité van Aanbeveling onder andere voormalig stripintendant Gert Jan Pos.

Zone 5300 is het enige magazine in het Nederlandse taalgebied dat u de unieke mix van strips, cultuur en curiosa brengt. We houden u als geen ander op de hoogte van alles wat er op het gebied van de alternatieve strip en cartoon gebeurt. En dat al meer dan achttien jaar! U als Zone-lezer weet dat natuurlijk allang. Maar wij vinden het belangrijk dat nog veel meer mensen Zone 5300 leren kennen. Daar gaan we de komende tijd alles aan doen. Intussen moet de schoorsteen blijven roken zoals dat heet, en dat valt momenteel niet altijd mee.

Daarom bestaat er nu de mogelijkheid om uw verbondenheid met Zone 5300 tot uitdrukking te brengen, en nee: dan hebben we het niet over het plaatsen van een tattoo. We doelen op het doneren van tenminste 5300 eurocenten per jaar, oftewel 53 euro, waarmee u zich schaart in de gelederen van Vrienden van Zone 5300.

Wat krijgt u hiervoor terug?
Om te beginnen het belastingvoordeel dat hoort bij het schenken aan een goed doel. Maar nog leuker zijn natuurlijk de verlotingen van bijvoorbeeld een gesigneerd stripalbum, toegangskaartjes voor een Zone-gerelateerde festiviteit of een origineel kunstwerkje. Bovendien nodigen we u jaarlijks uit voor een meet-en-greet met Zone-tekenaars en -redactieleden. Desgewenst houden we u per mail op de hoogte van nieuwe initiatieven en acties.

U meldt zich hier aan door het webformulier in te vullen. Vermeld u svp bij 'onderwerp' dat u Vriend van Zone 5300 wilt worden. U ontvangt zo spoedig mogelijk een bevestigingsmail met nadere bijzonderheden.

Bij voorbaat onze hartelijke dank!
De redactie.