tekst: Sandra de Haan / beeld: Carla van der Marel
Foto's van Carla van der Marel in boekvorm
Duistere clubs, obscure underground acts en uitzinnig dronken publiek in contrastvol zwartwit
Carla van der Marel groot

Fotografie, Rotterdam, rock & roll en de jaren tachtig, dan kun je niet anders dan uitkomen bij Carla van der Marel. Zij portretteerde op onopgesmukte wijze de Rotterdamse postpunkcultuur, waar ze als muzikant deel van uitmaakte. Haar foto’s nemen je mee naar duistere clubs, waar podium en vloer praktisch in elkaar overlopen. Obscure undergroundacts en uitzinnig dronken publiek werden gevangen in contrastrijk zwart-wit.

Na een lange tijd selecteren uit duizenden foto’s is er nu eindelijk het grote overzichtsboek van haar foto’s en concertposterontwerpen. De tekstbijdragen zijn van Mark Ritsema, en een cd met veelal nooit uitgebracht materiaal van Rotterdamse bands uit die tijd mocht natuurlijk niet ontbreken.

Op 30 november zal het boek in de Rotterdamse Arminiuskerk (tegenover Boymans van Beuningen) gepresenteerd worden. Voorafgaand daaraan worden een aantal reünieconcerten georganiseerd om oude tijden te doen herleven. Zo zullen op 9 november diverse bands spelen in Las Palmas aan de Wilhelminapier, waaronder God Knows the Absence, Alice is Back en Victor Snijtsheuvel.

Meer informatie over adressen en tijden is te vinden op op www.antiscene.nl