Strip en Cartoon Workshop Show! op de Parade
Deze zomer heeft De Parade een wel heel uniek programma-onderdeel: De Strip en Cartoon Workshop Show! In deze interactieve theatershow, in samenwerking met Zone 5300, wordt u op originele en hilarische wijze het striptekenen bijgebracht door twee ervaren tekenaars: Kito en Vincent in ’t Hout.

Strips mogen weer. Ja, strips móeten zelfs: wie vandaag de dag geen strips kan tekenen, wordt niet langer voor vol aangezien. Niemand kan er meer omheen: strips zijn hip, zijn kunst, literatuur en rock-’n’-roll, en dé manier om elke crisis het hoofd te bieden. Daarom leren Kito en Vincent de bezoekers van De Parade de fijne kneepjes van het vak: zo wordt onder andere op een unieke manier geleerd hoe je gezichtsuitdrukkingen kunt tekenen en hoe je zelf een strip maakt. Alle stripsituaties – hoe absurd ook – worden live uitgebeeld voor het publiek, dat het ter plekke moet natekenen. Zo heeft striptekenen uiteindelijk geen enkel geheim meer voor u, en kunt u voortaan óók zeggen: ja, ík ben striptekenaar. Mis deze show dus niet, anders zult er uw hele verdere leven spijt van hebben!

De Strip en Cartoon Workshop Show! is te zien op De Parade 2011:
• Rotterdam: 20 t/m 23 juni
• Den Haag: 1 t/m 3 juli
• Utrecht: 27 t/m 31 juli
• Amsterdam: 10 t/m 15 augustus

Meer info: Parade | RD De strip en cartoon workshop show - Kito & Vincent en cartoonworkshop.nl.

Op de volgende pagina’s vindt u - om er alvast een beetje in te komen - een unieke fotostrip, die Kito en Vincent speciaal maakten ter promotie van hun show.


Over Kito en Vincent
Kito (pseudoniem van Guido de Groot) volgde zijn opleiding aan de AKI te Enschede en studeerde af als illustrator. Hij werkt sinds 1999 als cartoonist en publiceert/publiceerde in o.a. NRC.Next en Zone 5300. Bij Uitgeverij Xtra verscheen in 2010 zijn cartoonbundel De gemuteerde levensgids.
Vincent in ‘t Hout studeerde af aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie. Sindsdien werkt hij als cartoonist en driedimensionaal illustrator voor verschillende tijdschriften, kranten en (vak)bladen.
lees verder »
1/2/3