Zone 5300 op Bazar Bizar
In de Rotterdamse Wolphaertstraat is op zaterdag 25 juni het (gratis) leukste kleinschalige festival van Rotterdam: Bazar Bizar. De Wolphaertstraat in Oud-Charlois zal op deze dag gevuld zijn met werk van meer dan 60 bekende en minder bekende kunstenaars en vormgevers die hun kunst en rariteiten gaan verkopen. Ook Zone 5300 is er te vinden met boeken, diverse signerende tekenaars en het kakelverse zomernummer van Zone 5300.


Het programma van dit jaar: naast de markt is er ook weer veel muziek, theater en performance. Met de Grunt Bingo heeft Bazar Bizar het stof van dit oubollige spel gepoetst en nieuw leven ingeblazen. Bram Bartelts zal voor u de getalletjes grunten onder begeleiding van de snoeiharde gitaarriffs van Louis Buurman. Wilt u een nieuwe coupe of is uw pony te lang? Laat dan uw kapsel knippen en klinken bij Mabinte van de Belt van Klinkende Kapsels. De kappersschaar is versterkt met geluid en de klant mag aan de knopjes draaien en de geluiden van zijn eigen kapsel beïnvloeden. De wandelende zeefdrukkerij van SNØT zorgt voor gratis vrolijk bedrukte ‘shopping bags’ voor de Bazar Bizar-bezoeker. Het jonge, enthousiaste urban artists-collectief Our Art zorgt voor live schilderspektakel en vrolijkt hiermee de Wolphaertstraat tijdelijk op.

Naast optredens van de The Bucket Boyz, Rocky Bor, Olly Q and the Deep Six zijn er, op straat en in de tuin van projectruimte Wolfart, optredens van Danibal (mondharp) en dj-sets van Gees Voorhees (van dub tot Duitse foutigheid), Bomb Diggy (tropical tass) & Dr. Auratheft (bass, funk). Wie van al dit geweld honger krijgt kan terecht bij Compagnie Biscuit, bekend van hun circusvoorstelling op Bazar Bizar 2010. Dit jaar staan presenteren ze hun act/eetgelegenheid 'Broodje bal', ofwel traditionele Indiase broodjes met een Rotterdams sausje onder het motto 'Sla de aardappel raak, dan heb je een broodje voor minder dan een knaak'. Daarnaast is er soepwinkel KOM voor een gezonde, verse en betaalbare kom soep. En natuurlijk ontbreekt de ijscoman niet.

Hou www.bazarbizarrotterdam.nl in de gaten voor het laatste nieuws en deelnemers. De markt is open van 12:00 tot 19:00 uur, muziek en theater gaan door tot 22:00 uur. Tot zaterdag!