Sculder & Mully
De Nacht van de Wansmaak - Reloaded
Nacht van de Wansmaak 2
Aanstaande vrijdagnacht (31-januari) is het weer zover: dan begint om 22:30 uur in het oude Luxor hét feest voor eenieder die een film met Meryl Streep alleen dan te verteren vindt wanneer ze in de eerste vijf minuten zo bloederig mogelijk over de kling wordt gejaagd: De Nacht van de Wansmaak Reloaded. Daarna gaat De Nacht ook nog on tour.
Fragmenten uit cinematografische hoogtepunten als 'Blacula, de zwarte vampier', 'Excessen in de folterkelder' en 'Caligula, The Untold Story' worden op onnavolgbare wijze in de juiste historische context geplaatst door uw charmante gastheren Max Rockatansky en Mr. Horror Jan Doense. Als eenmalig hoogtepunt, exclusief in Rotterdam, zal er ook een optreden plaatsvinden van de Basic Tirolers uit Lech-am-Arschloch.
Sculder en Mully voelden Mr. Horror aan de hoektand over dit evenement van betekenis.

Het is alweer de 4e editie van De Nacht. Wordt het niet steeds moeilijker om nog niet eerder vertoonde fragmenten te vinden?
"Klopt. Onze primaire bronnen, de filmmusea van Nederland en België, beginnen zo langzamerhand wel een beetje uitgeput te raken. Maar gelukkig ontdekken we nog regelmatig nieuwe privécollecties met onwaarschijnlijk materiaal."

Wat is verreweg het wansmakelijkste wat we die avond kunnen verwachten?
"Dat wordt volgens mij een nek-aan-nek-race tussen de dodelijke borsten van Chesty Morgan en het blokje 'Concentratiekampfilms'."

Ben je zelf nog wel te shockeren, of heb je inmiddels alles gezien wat er op dat gebied te zien valt? En is camp eigenlijk niet alweer een beetje passé?
"Gelukkig schrik ik soms nog wel eens ergens van. Bijvoorbeeld van de besnijdenisscène uit de trailer van SHOCKING AFRICA, die in de vorige editie van De Nacht van de Wansmaak zat. En of camp passé is zou ik niet weten. Ik doe niet zo aan trends. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in dit soort films en merk tot mijn vreugde dat er momenteel meer mensen zijn dan ooit met wie ik mijn interesse kan delen."

Kunnen we straks tijdens het Festival van de Fantastische Film ook iets dergelijks verwachten?
"Ongetwijfeld zal er in het programma van het komende Festival van de Fantastische Film wel weer het een en ander zitten dat ook niet zou misstaan in De Nacht van de Wansmaak. Ik denk bijvoorbeeld aan de films van de Spaanse veelfilmer Jesus Franco, aan wie we een retrospectief wijden. Franco was ook de maker van 'Je Brûle De Partout', de grote hit van de vorige Nacht van de Wansmaak."

Tot slot: Is er ook góede smaak die leuk is?
"Ja hoor. En nu wil je zeker een voorbeeld?"