Sculder & Mully
Festival van de Fantastische Film 2003
Festival Fantastische Film 2003
Veiligheidsriemen vast!
Traditiegetrouw vindt het Festival van de Fantastische Film dit jaar plaats op diverse locaties rond het Leidseplein in Amsterdam. Voor de negentiende maal kunt u zich vergapen aan zeven dagen horror, science fiction en fantasy van over de hele wereld, zoals het hoort in het duister van de bioscoop, waar ontsnappen door bijvoorbeeld 'even een pilsje te gaan pakken' onmogelijk is. Dit keer is de hoofdlokatie Filmmuseum Cinerama (voorheen Bellevue/Cinerama, Calypso) aan de Marnixstraat. Daar wordt op 10 april de openingsfilm vertoond: Darkness van de Spaanse regisseur Jaume Balagueró, bekend van 'Los Sin Nombre' ('The Nameless'). Andere titels die de nieuwsgierigheid opwekken zijn 'Dark Water' van Hideo Nakata (de maker van de originele 'Ring'), 'Spirited Away van Hayao Miyazaki, maker van 'Princess Mononoke', en het Britse Deathwatch, over de eerste wereldoorlog. Nostalgische gevoelens komen naar boven bij titels als Beyond Re-Animator en de geremasterde versie van Evil Dead. Helaas is de kopie van Miike Takashi's 'Dead Or Alive; Final' in Istanbul terechtgekomen, uitgerekend een titel waar Zone's Sculder en Mully zich al weken op verheugden. Want inderdaad, inmiddels al even traditiegetrouw zullen Sculder en Mully u elke dag berichten over de DO's en DON'Ts van het festival. Te beginnen met persoonlijke tips van programmeur Phil van Tongeren en een vraaggesprek met Lifetime Achievement Award-winnaar Lloyd Kaufman.

10 t/m 16 april, 19e Festival van de Fantastische Film
o.a. Filmmuseum Cinerama, Marnixstraat 400, Amsterdam en Cinerama Melkweg, Lijnbaansgracht 234-A.
Info: 020 6794875 www.filmevents.nl.
Speciale actie!!! Gratis naar de openings- of slotfilm!!!

Gratis naar de openingsfilm
Wie uiterlijk 8 april een mailtje stuurt naar redactie@zone5300.nl met als subject 'OpeningsfilmfilmFFF', maakt kans op twee kaartjes voor de openingsfilm van het festival op donderdag 10 april in Cinerama:'Darkness' van Jaume Balagueró, in aanwezigheid van de regisseur.

Gratis naar de slotfilm Wie uiterlijk 8 april een mailtje stuurt naar redactie@zone5300.nl met als subject 'SlotfilmFFF', maakt kans op één van de twee sets kaarten voor twee personen voor de slotfilm van het festival op woensdag 16 april in Cinerama: Lawrence Kasdans Stephen King-verfilming 'Dreamcatcher' met o.a. Morgan Freeman en Jason Lee. Winnaars krijgen uiterlijk 10 april bericht.
(prijs beschikbaar gesteld door Stichting Film Events)
lees verder »
1/2/3