Tonio van Vugt
Gekken ontdekken verf
Zone blikt terug én vooruit tijdens Stripfestijn in Dordt
expo gekken illu artikel groot
Tijdens het Stripfestijn in Dordrecht op 28 en 29 juni en daarna brengt Zone 5300, het tijdschrift voor nieuwe beeldcultuur, in de galerie van VBKD aan de Voorstraat 396 een groepsexposite onder de naam 'Gekken ontdekken verf', met als speciale gast Milan Hulsing. In de expo 'Gekken ontdekken verf' in het VBKD blikt Zone 5300 terug op negen jaar artwork: getoond worden de originelen van de mooiste Zone-covers en -illustraties sinds de oprichting van het tijdschrift in oktober 1994.
De line-up voor deze expositie is kleurrijk: Ingrid Baars, Paul de Bie, Luuk Bode, Calle Claus, Cirque de Pepin, Djanko, Pieter M. Dorrenboom, Hester van de Grift, Sandra de Haan, Milan Hulsing, Jeroen Janssen, Michiel de Jong, Reinier Kahle, Marc Kolle, Erik Kriek, Sam Peeters (Lamelos), Peter Pontiac, Marnix Rueb, Marcel Ruijters, Henk Tas, Typex, Flos Vingerhoets, Benno Vranken, Wasco en Eric Wielaert.
Wat Fred niet wist
Maar er wordt in de expo niet alleen omgekeken: speciale gast is Milan Hulsing, die vooruitblikt op zijn debuutalbum dat binnenkort in Collectie De Wilde Vaart verschijnt. Het album heeft als werktitel 'Wat Fred niet wist', en er zijn alvast originele pagina's te zien van de kleurige sixties-pastiche 'De Jetsetters'. Ook is er een exclusieve preview van een scène uit Milans wonderbaarlijke animatiefilm 'Magic Show', die later dit jaar zal uitkomen. We zien u in Dordt!

'Gekken ontdekken verf' is van 28 juni t/m 20 juli te zien in het VBKD, Voorstraat 396, 3311 CX Dordrecht. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 11.00 - 17.00 uur en zaterdag & zondag 14.00 - 17.00 uur.

Meer over het Dordtse Stripfestijn op www.stripfestijn.com