Jessica Hummel
Furtips - Gourmet Sounds
Smultip van de maand
De Arnhemse lo-fiband Furtips is al jarenlang een goed bewaard geheim.
furtips - gourmet sounds (recensie) - 138 pix breed
Furtips - Gourmet Sounds
(Fragrant Trunk, te bestellen via
furtips.com
Je neemt een niet al te bekend recept, gebruikt eigen ingrediënten en gaat vervolgens geheel je eigen gang. Wat zo ontstaat lijkt helemaal van jezelf te zijn. Dat is ongeveer wat er gebeurt op de covers-cd Gourmet Sounds van de Furtips.

De Arnhemse lo-fiband Furtips is al jarenlang een goed bewaard geheim. Kregen zij bij Nederlandse platenmaatschappijen geen voet aan de grond, bij de Amerikaanse labels Ajax en Animal World Recordings bleek men beter inzicht te hebben. In 2001 werkte Furtips mee aan de Shaggs-tribute-cd Better Than The Beatles. Naar aanleiding hiervan besloten de Furtips een eerbetoon te brengen aan hun persoonlijke muzikale helden. Helaas had Animal World Recordings te lijden onder de verslechterende economie. Furtips liet het er niet bij zitten en bracht de cd in eigen beheer uit. En dat is maar goed ook. Je moet er niet aan denken dat dit soort juweeltjes de ijskast in zouden gaan. De cd staat vol met zorgvuldig uitgekozen, onherkenbaar mooie covers, waarbij ook niet altijd voor de meest bekende songs is gekozen.

Wilt u namen? Bowie, Pere Ubu, Swell Maps, Sneaky Feelings. En titels als 30 Seconds Over Tokyo, Trouble With Kay, Read About Seymour en What In The World. Zoekt u zelf even wat van wie was. Het zou een enorme hutspot kunnen worden, maar dankzij het charmant rammelende geluid van de Furtips met hun ongewone ingevingen is het een viersterrenmaal. Van harte aanbevolen!