Tonio van vugt
BV Humus, deel 2
Wij hebben geprotesteerd, en in Rotterdam is de beslissing over de subsidieaanvraag van Zone 5300 bij de gemeente nog niet gevallen. U kunt dus nog steeds uw steun betuigen aan Zone 5300 en BV Humus, de club waarin de kleinere culturele organisaties in Rotterdam zich verenigd hebben.
In ons vorige artikel kon u lezen dat de beslissing over de subsidieaanvraag van Zone 5300 bij de gemeente Rotterdam, in het kader van de Cultuurnota 2005-2008, op maandag 1 november tijdens de raadsvergadering zou vallen. Welnu, dat gaat niet voortvarend: De behandeling van de Cultuurnota is uitgesteld, en vanwege tijdgebrek in de vergadering nu op donderdag 25 november op de agenda gezet.

'Ik heb tenminste nog een beetje haar'
Wel heeft het team van Zone 5300 kans gezien om namens BV Humus de karikatuur van Hulman, zoals die tijdens de manifestatie van afgelopen zaterdag door Robert van der Kroft en Marcel Ruijters werd gemaakt (Hulman geeft geld aan de kleine Rotterdamse organisaties, gesymboliseerd door Sjors en Sjimmie), aan te bieden aan de voorzitter van de Commissie Cultuur & Sport, Sjef Siemons. Volgens het Rotterdams Dagblad herkende Hulman zich niet helemaal in de cartoon. 'De getekende is kaal, ik heb tenminste nog een beetje haar.'

Uw steun is nog immer nodig
U kunt dus nog steeds uw steun betuigen aan Zone 5300 en BV Humus, de club waarin de kleinere culturele organisaties in Rotterdam zich verenigd hebben.

manifest van de BV HUMUS

mail uw steun naar BV HUMUS

In de pers
Lees meer bij Rijnmond.nl: Kleine cultuurinstellingen strijden voor voortbestaan, en luister naar het radioverslag (real audio)
Lees meer bij het Rotterdams Dagblad: Behandeling cultuurnota uitgesteld
Tonio van Vugt, Marcel Ruijters en Robert van der Kroft Humus Hilman cartoon
'verschillende cultuurmakers vertoonden hun kunsten Zaterdag in de Rotterdamse Schouwburg'
bron: clubmetro.nl