Zone 5300 geeft weg: 40 keer 2 kaartjes voor theatervoorstellingen Abattoir Fermé
Zone 5300 geeft weg: 40 keer 2 kaartjes voor theatervoorstellingen Abattoir Fermé
Zone geeft weg - Abattoir Ferme galapagos 03
Zone 5300 doet u een aanbod dat u niet kunt weigeren: voor snelle mailers liggen hier op de redactie 40 keer 2 vrijkaartjes klaar voor de theatervoorstellingen Galapagos en Life On The Edge van het jonge, controversiële theatergezelschap Abattoir Fermé, dat in thuisland Vlaanderen liefkozend 'horrortheater' wordt genoemd.

Proefkonijnen gevraagd
Love it or hate it, zo oordeelt het Vlaamse publiek over Abattoir Fermé. Een tussenweg schijnt nauwelijks mogelijk te zijn. Hier in Nederland is het zeer fysieke en confronterende theater van Abattoir Fermé nog allerminst bekend, en om dát euvel uit de wereld te verhelpen nodigt Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam ú, beste websitebezoeker, uit om als proefkonijn te fungeren op 10, 11, 12 of 13 november. Wees gewaarschuwd: ook het publiek wordt niet gespaard!

hoe maakt u kans op die felbegeerde kaartjes?
Mail de webredactie vóór 13.00 uur, woensdagmiddag 10 november, en let daarbij op het volgende:

  • 1) Vergeet vooral uw naam en e-mail-adres niet te vermelden.
  • 2) Er zijn per voorstelling 10 keer 2 kaartjes beschikbaar. Vermeldt u in uw mail, met als subject 'abattoir', voor welke voorstelling u belangstelling heeft:
    Galapagos op 10 of 11 november
    of
    Life On The Edge op 12 of 13 november
  • 3) geef altijd een tweede keus op, zodat wij de kaartjes zo eerlijk mogelijk kunnen verdelen.
Nogmaals: Uw mail dient binnen te zijn vóór a.s. woensdagmiddag 13.00 uur. U krijgt dan vóór 15.00 uur bericht of u tot de prijswinnaars behoort.
Over beide voorstellingen
Zone geeft weg - Abattoir Ferme galapagos 02
Het stinkt er
Over Galapagos, een productie waarin de verregaande, hedendaagse aantasting van privacy op confronterende wijze verkend wordt, meldt Abottoir Fermé: "Een hotel. Een raar hotel. Het stinkt er... Het is de locus amoenus voor het existentieel horrortheater van Abattoir Fermé. Galapagos geeft vier eilanden van mensen een stem in een setting die de kleuren draagt van sm, klinische 'clean' en wetenschappelijke experimenten. Samengevat is Galapagos een obsessieve surftrip. […] En toch is het theater. Religie, seksualiteit, wetenschap, politiek, liefde en andere evolutietheorieën onder een stinkende saus. Een minutieuze dissectie van onweerlegbare feiten. Een aftelrijm dat onafwendbaar eindigt op nul."

Stiekeme schriftjes
Over Life On The Edge: "Abattoir Fermé richt zich op de 'outsiderkunst', en belandt daarmee op het fascinerende terrein van de zonderlinge kluizenaar die - vaak onbewust - een kunstenaar blijkt te zijn. De outsider-wereld is een universum waarin Waanzin en Genialiteit buren zijn: een zolderkamer van stiekeme schriftjes, curieuze tekeningen, (pseudo-)wetenschap, complexe kosmosbeelden en onuitsprekelijk mooie artistieke creaties. […] Vier personages ontmoeten elkaar op de rand van de wereld: de kick-off van een queeste langs religie, wetenschap, kunst, creativiteit, eenzaamheid, trauma's en verloren Liefdes. Met een roestig scheermes dissecteert Abattoir Fermé de onderbuik, en assembleert er Frankenstein-gewijs haar eigen versie van het fenomeen 'mens' uit."

De Vlaamse pers over Abattoir Fermé:

"Abattoir Fermé tekent voor schoonheid die zich alleen kenbaar maakt in het midden van het vuil en de onzekerheid. Tussen de angst en de milde perversie, als een bloem op een mesthoop." (De Standaard, 1-06-2004)

"Galapagos is één van de vijf beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Het bevestigt de nieuwe wind die met Bloetverlies door Abattoir Fermé kwam waaien en klaart verder uit waar dit unieke parcours heen wil." (De Morgen, 8-06-2004)

Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam.
www.brakkegrond.nl
Galapagos: wo 10 nov en do 11 nov, aanvang 20.30 uur
Life On The Edge: vr 12 nov en za 13 nov, aanvang 20.30 uur