Zone 5300 ontmoet Zone 5700
Zone-redacteur Tonio van Vugt stelt Comics Special samen voor Amsterdam Weekly
Van 10 tot 16 maart ligt de jubileumeditie van Amsterdam Weekly op zo'n 500 plaatsen in de hoofdstad. Amsterdam Weekly is nu alweer een jaar lang het gratis, Engelstalige weekblad voor de in cultuur en maatschappij geïnteresseerde Amsterdammer. Om dit eerste jaar gedenkwaardig te vieren, heeft de redactie jubilaris Zone 5300 gevraagd om het gastredacteurschap van deze jubileumeditie op zich te nemen: Amsterdam Weekly's 'First Anniversary Edition - The Comics Issue' bevat een uitgelezen, door Zone 5300-redacteur Tonio van Vugt samengestelde selectie strips over Amsterdam, die speciaal voor deze gelegenheid zijn gemaakt. De deelnemende auteurs zijn Typex, Marcel Ruijters, Maaike Hartjes, Milan Hulsing & Michiel de Jong, Johnny Ola, Wasco, Sandra de Haan, Darrin Umboh en Schwantz. De cover werd gemaakt door, u had het al geraden, niemand minder dan Erik Kriek. Mis 'm dus niet, dit collector's item dat u zomaar gratis mee kunt nemen!
Allemaal leuk en aardig, maar hoe komt u, Groninger, Rotterdammer of Maastrichtenaar, aan een exemplaar van deze 'Comics Issue'? We maken het u makkelijk: de eerste 30 personen buiten Amsterdam die een mailtje sturen aan webredactie@zone5300.nl onder vermelding van 'AW Special' krijgen zo'n jubileumeditie gratis en voor niks thuis gestuurd. En om het helmaal spannend te maken: onder die eerste dertig verloten we ook nog eens vijf posters van Erik Krieks cover op A2-formaat!
NB Alleen e-mails met vermelding van het volledige adres van de mededinger worden in behandeling genomen.

Tot slot willen wij vanaf deze plaats Amsterdam Weekly nogmaals hartelijk feliciteren met hun eerste jaar. Dat er nog maar vele mogen volgen!