Zone 5300 geeft weg: Resfest
'Le Régulateur' van Philippe Grammaticopoulos
'Le Régulateur' van Philippe Grammaticopoulos
Op 7, 8 en 9 oktober vindt in Rotterdam en Amsterdam de Nederlandse editie van het internationale digitale filmfestival Resfest plaats, en Zone 5300 geeft voor beide steden twee dagkaarten weg, alsmede drie dvd’s van de film ‘Ginga’.
Wat is Resfest precies, waar is het en wat moet u doen om aan die felbegeerde dagkaarten of dvd’s te komen?


Resfest is een van oorsprong Amerikaans filmfestival dat vooral opvallende en vernieuwende korte films, muziekvideo’s, animaties en motion-graphics programmeert. De 9e editie van dit festival ging 15 september j.l. van start in New York, en toert daarna langs 35 steden over de hele wereld, van Istanbul tot Belfast en van Tokyo tot Sydney; voor het eerst doet Resfest dit jaar ook Nederland aan, en wel Rotterdam (Lantaren/Venster, Nighttown en )het CBK en Amsterdam (De Balie, Sugarfactory en Bitterzoet).

En wat vindt u zoal op deze eerste Nederlandse editie?
Uit meer dan 1800 inzendingen werd voor u, als wij de organisatie mogen geloven, alleen het allerbeste geselecteerd.
Allereerst is er het programma ‘Shorts 1/3’, dat bestaat uit nieuw en bekroond werk van Nederlander Johan Kramer, clipregisseur en voormalig special effects-specialist Chris Cunningham (hier vertegenwoordigd met de korte film ‘Rubber Johnny’), Michel Gondry (nu vooral bekend als regisseur van ‘Eternal Sunshine Of The Spotless Mind’), Jared Hess (van de recente komedie ‘Napoleon Dynamite’), Gaëlle Dennis, Eduoard Salier, Nakd, Stylewar en vele anderen.
‘The Dutch Mix’ is het exclusieve Nederlandse Resfest-programma, met het beste werk van Nederlands toptalent. Daarnaast is er ook een programma rond het Scandinavische collectief Traktor, dat diverse awards won voor o.a. commercials voor Nike en Fox Sports en videoclips maakt voor Basement Jaxx, Fatboy Slim en The Prodigy. Naast deze fragmenten zijn ook nog niet eerder vertoonde fragmenten uit de Traktor-archieven te zien. Het onderdeel ‘Cut & Paste’ toont een verzameling collages, gesampled materiaal en handgemaakte films, en ‘By Design’ is een etalage van motion-graphics en op ontwerp gebaseerde animaties, die zowel visueel als inhoudelijk fascineren en, volgens de organisatie, ‘omstreden’ kunnen zijn.
'Duct Tape and Cover' van Yong-jin 'Gene' Park
'Duct Tape and Cover' van Yong-jin 'Gene' Park
Tot slot worden er ook drie lange films vertoond: ‘Just For Kicks’, over de kleurrijke geschiedenis en de opkomst van de sneakercultuur; ‘Infamy’, de première van de langverwachte graffiti-documentaire van Doug Pray, regisseur van Scratch en Hype!; en ‘Ginga - The Soul of Brasilian Football’ (geproduceerd door Farnando Meireilles, regisseur van het fameuze ‘City of God’), dat door middel van voetbal een passievol inzicht geeft in het leven in de Brazilliaanse favelas.
Resfest 2005 presenteert hiernaast ook Cinema Electronica en Videos that Rock! Daarin o.a. het vooruitstrevende werk van Chemical Brothers, Dizzee Rascal, RJD2, Four Tet, Bloc Party, LCD Soundsystem, Quasimoto, The Arcade Fire, e.a.

Op vrijdag 7 oktober zijn er in het Rotterdamse Nighttown met van Optimo, Who Made Who en Boozoo Bajou en vindt de premiere-screening van The Dutch Mix plaats; op zaterdag 8 oktober zijn er in het Amsterdamse Sugar Factory optredens Optimo en Boozoo Bajou plus zgn. ‘club vibe screenings’ van Videos That Rock en The Dutch Mix. Op zondag de 9e tot slot kunt u in Bitterzoet (eveneens Amsterdam) terecht voor Mr.Wix, Kc Da Funkaholic, Clyde & Mc Drew en club vibe screenings van ‘Ginga - The Soul of Brasilian Football’, en ‘Just For Kicks’.

Voor een overzicht van het dagprogramma met tijden en plaatsen, zie Rotterdam en Amsterdam.
Voor het volledige programma in beide steden: www.dnerve.com

Zone 5300 geeft weg
Zone 5300 geeft twee dagkaarten weg voor Resfest Rotterdam en twee dagkaarten voor Resfest Amsterdam, en drie dvd’s van de film ‘Ginga - The Soul of Brasilian Football’! Wat moet u doen? Stuur ons vóór dinsdag 5 oktober 12.00 uur een mail met in de subject de prijs van uw voorkeur: ‘dagkaart Amsterdam’, ‘dagkaart Rotterdam’ of ‘Ginga’. U krijgt diezelfde avond nog bericht of u de gelukkige winnaar bent van zo’n dagkaart of dvd.
We wensen u hoe dan ook veel plezier op het Resfest-festival!