Zone 5300 gaf weg: kaartjes voor het Lezersfeest
Waar de meeste literaire feesten uitsluitend en alleen voor schrijvers en uitgevers zijn, daar doet het door de Centrale Bibliotheek Rotterdam georganiseerde Lezersfeest het al negen jaar anders: dat feest is er eerst en vooral voor de lezer, en de schrijver mag – vooruit – ook meedoen. Dit jaar staan de maanden november en december in de Rotterdamse bieb in het teken van Strips & Animatie, dus ook op het Lezersfeest op zaterdagavond 5 november is er voor deze tak van sport een grote rol weggelegd. Zone 5300 programmeert anderhalf uur op het Strips & Animatie Podium met optredens van o.a. Peter de Wit, Jan Vriends, Maaike Hartjes en Kees de Boer.

Op zaterdag 5 november 2005 vindt de inmiddels negende editie van het succesvolle Lezersfeest plaats in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Het Lezersfeest is een literair festival waar schrijvers, dichters, striptekenaars en lezers elkaar op een bijzondere wijze ontmoeten en is bedoeld voor iedereen die maar van lezen houdt. De avond wordt geopend met speciale ‘Ode aan de Lezer’ door Dichter des Vaderlands Driek van Wissen, waarna – verspreid over vier verdiepingen – zes verschillende podia vol schrijvers, dichters en woordkunstenaars van start gaan.
Te gast zijn onder meer de buitenlandse bestsellerauteur Nicholas Evans (‘The Horse Whisperer’) en de Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter. Uit Nederland komen o.a. Annejet van der Zijl, Kader Abdolah, Ramsey Nasr, Manon Uphoff, Heere Heeresma, Abdelkader Benali, Wanda Reisel en net-niet-AKO-Literatuurprijswinnaar Tommy Wieringa.
Op Zone 5300’s Strip & Animatie Podium vertelt Maaike Hartjes over haar nieuwste boek, laat begenadigd zanger en entertainer Jan Vriends de muzikale kant van Janjaap en Cowboy John horen en wordt Sigmund door zijn schepper Peter de Wit voor een publiek gebracht. Kees de Boer is de man die deze acts als presentator allemaal op geheel eigen wijze aan elkaar mag combineren.
Wat kunt u nog meer verwachten? In het kader van Rotterdam Sportjaar 2005 is er een speciaal Sportpodium met een presentatie van het literaire voetbaltijdschrift ‘Hard Gras’ waarin Hugo Borst, Anna Enquist en Wilfried de Jong in hoog tempo voordragen uit columns en artikelen. Verder bestaat Passionate 10 jaar (volgens ons is het 11 jaar, maar elk excuus voor een feestje wordt door ons geaccepteerd) en viert dat met een podiummix van jonge schrijvers en dichters, animatiefilms, dans, J.A. Deelder, een VJ en een DJ. Ook helemaal nieuw dit jaar is het Eten & Lezen Podium met o.a. Ronald Giphart, Linda Roodenburg en Nicolaas Klei en vele tongstrelende proeverijen en demonstraties. Tot slot zijn er in de hal op de begane grond signeersessies met bijna alle aanwezige schrijvers en organiseert de Centrale Discotheek Rotterdam een literaire popcompetitie. Rond middernacht sluit het Lezersfeest af met een swingend dansfeest tot vroeg in de ochtend.
Lezersfeest, zaterdag 5 november 20.00-03.00 uur, Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat. Toegangsprijs € 16,00. Bibliotheekleden, boekenkopers, leesclubleden, studenten en CJP-ers betalen maar € 13,50. Bij aankoop van een kaartje krijgen de vroege kopers een kennismakingspocket van Karin Slaughter aangeboden.
Kaarten verkrijgbaar bij alle vestigingen van de Bibliotheek Rotterdam, Donner Boeken en Boekhandel v/h Van Gennep.
Reserveren via 010-2816249 of via www.lezersfeest.nl