De nieuwe Zone 5300 komt eraan!
De astrologische lente nadert, en hetzelfde geldt voor de nieuwe Zone 5300. Tja, we geven het maar meteen toe: snel is anders. De Zone-redactie is niet in de roes van het IFFR blijven hangen of paranoïde ondergedoken vanwege de voortsudderende cartoonoorlog. Dat nummer 1 van dit jaar pas in maart verschijnt, heeft alles te maken met het feit dat wij vanaf heden een nieuwe uitgever hebben: Rotown Magic. Deze papieren verhuizing had onvermijdelijk enige burocrazy tot gevolg en zoiets – het zal u niet verbazen – kost tijd.
Zone 5300 zal hierom geen inhoudelijke koerswijzingen hoeven te ondergaan en ook de abonnementen blijven gewoon doortellen: u heeft voor zes nummers betaald, dan krijgt u ook zes nummers!. Nummer 1 van 2006 zal, zoals beloofd, een kersverse strip van Alice Kok en Pieter van Oudheusden brengen, evenals het debuut van Vlaming Jan De Witte, interviews met Speedy J en ex-Strangler Hugh Cornwell en een cluster korte verhalen van de geheimzinnge Olga Polskin.
Intussen zijn onze gedachten reeds bij de Haarlemse Stripdagen (3 en 4 juni). Deze zullen met o.a. enkele fijne exposities van Scandinavische stripmakers gepaard gaan – wat voor ons de aanleiding is om een special voor de maand mei samen te stellen, dat geheel in het teken van de Noordelijke landen zal staan. Want ook dáár doet men aan gekke strips, spannende detectives en curiosa, en wordt er op aparte wijze gemusiceerd. Ook al komen we als een stel Arctische Aapjes in het permafrost vast te zitten, we zijn vastbesloten voor u op ontdekkingsreis te gaan.
Fragment uit ‘Dinner Big Joe’ van Jan De Witte
Fragment uit ‘Dinner Big Joe’ van Jan De Witte