Finnen en blowjobs
Zone 5300's Scandinavië-special komt niet uit de lucht vallen: vandaag en morgen barst het tijdens de Stripdagen van de Finnen, Denen, Noren en Zweden in Haarlem, zowel op twee fraaie expo's als in levende lijve.

De expo Jason & Berg & Christensen op de eerste verdiepeing van het SBK aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 toont originelen van Jason (Noorwegen), Olle Berg (Zweden) en Ole Comoll Christensen (Denemarken), wier werk u o.a. kent uit Zone 5300. De expo is nog t/m 17 juni te zien.
Olle Berg (spreek uit: Oele Berie) zal op zaterdag en zondag aan de stand van Zone 5300 op de Grote Markt o.a. zijn album Bonk signeren, en in ruil voor enkele luttele euro's zal Olle u vereeuwigen als stripfiguur, in zijn eigen onnavolgbare stijl. Komt dat zien!
Van links naar rechts: Olle Berg, Jason, Ole Comoll Christensen en 
	samensteller Marcel Ruijters
Van links naar rechts: Olle Berg, Jason, Ole Comoll Christensen en samensteller Marcel Ruijters

In de Spaarnestad Gallery (Groot Heiligland 37) ondertussen is Sarjakuva te zien, een expo geheel gewijd aan de Finse strips van o.a. Jenni Rope, Tommi Musturi, Ville Rantaa, Jii Roikonenen Matti Hagelberg. Te zien tot en met 2 juli. De toegangsprijs bedraagt slechts € 1,-.
De expo werd donderdagavond geopend door Stripdagen-organisator Joost Pollmann en de Finse ambassadeur Mikko Jokela, terwijl het Lamelos-bier (een verraderlijk zacht smakend fruitig nat van 7%) langzaam naar ieders hoofd steeg.
Stripdagen-organisator Joost Pollmann in volle actie
Stripdagen-organisator Joost Pollmann in volle actie

De opening in full swing: Jenni Rope (3e van links) en uiterst rechts 
	Sam Peeters (Lamelos), Trick en Schwantz
De opening in full swing: Jenni Rope (3e van links) en uiterst rechts Sam Peeters (Lamelos), Trick en Schwantz

De in Finland immens populaire kat-met-sprekende-staart Jasso door 
	Jii Rokonen, nu ook in Zone 5300. (Met dank aan het Lamelos-bier voor 
	de onscherpe foto.)
De in Finland immens populaire kat-met-sprekende-staart Jasso door Jii Rokonen, nu ook in Zone 5300. (Met dank aan het Lamelos-bier voor de onscherpe foto.)

Peter de Wit komt zijn studie Fins ophalen (en niet voor de wijn, o 
	nee). En wie is de Finse blonde die niet op de foto wilde?
Peter de Wit komt zijn studie Fins ophalen (en niet voor de wijn, o nee). En wie is de Finse blonde die niet op de foto wilde?

Blowjob
Het is even doorkachelen, want niet in het centrum, maar het is zeer de moeite waard: de orgastische bric-a-brac van de Blowjob-selectie in de Nieuwe Vide (Minckelersweg 6), met werk van veel uit Zone 5300 bekende, vooral jonge, tekenaars: Flo, Schwantz, Lamelos, Dumboh, Alice Kok, Marc van der Holst, D!o en Gerrie Hondius, maar ook AD-cartoonist Bas van der Schot en de 82-jarige mevrouw Lerch. Te zien tijdens de Stripdagen van 13.00 - 18.00 uur en 7 t/m 11 juni van 14.00 - 16.30 uur. De toegang is gratis, en er is een catalogus (collectorsitem!!) te koop.
Zo krijgt u een indruk van de Blowjob-selectie...
Zo krijgt u een indruk van de Blowjob-selectie...

...en zo krijgt u een indruk van de kneiterende openingsparty op donderdagavond.
...en zo krijgt u een indruk van de kneiterende openingsparty op donderdagavond.