Comix Battle 2006: de uitslag!
Op 28 oktober 2006 was het dan zover: onder grote belangstelling vond op de vierde etage van de Grote Bibliotheek te Rotterdam de prijsuitreiking van Zone 5300's eerste Comix Battle plaats. Nadat de spanning door o.a. een ontregelend optreden van Lamelos tot een ondragelijke hoogte was opgevoerd, maakte juryvoorzitter Martin Lodewijk de namen van de prijswinnaars bekend.

Presentator Kees de Boer ondervraagt Lamelossers Jeroen en Borisover 
	het vak van striptekenaar  (foto: Esther Hereijgers)
Presentator Kees de Boer ondervraagt Lamelossers Jeroen en Boris
over het vak van striptekenaar (foto: Esther Hereijgers)

De eerste prijs, een waardebon voor tekenmaterialen t.w.v. € 150,00 en een stripboekenpakket met o.a. Agent 327, Sigmund, Donjon en Rampokan, ging naar Marbles van Marc de Wolf (20 jaar, Rotterdam) en Govert van der Heijden (20 jaar, Rotterdam).
De tweede prijs, een waardebon voor tekenmaterialen t.w.v. € 100,00 en een stripboekenpakket, ging naar Selmo van Tim van der Hoeven (17 jaar, Vlaardingen).
De derde prijs, een waardebon voor tekenmaterialen t.w.v. € 50,00 en een stripboekenpakket, ging naar Proefwerkweek van Maranka Jarmohamed (15 jaar, Rotterdam).

Bovendien wonnen de tien beste inzendingen een abonnement op Zone 5300 en een workshop van Luuk Bode.

De prijswinnaars op een rijtje. V.l.n.r.: Maranka Jarmohamed, Tim van 
	der Hoeven,Marc de Wolf en Govert van der Heijden (foto: Esther 
	Hereijgers)
De prijswinnaars op een rijtje. V.l.n.r.: Maranka Jarmohamed, Tim van der Hoeven,
Marc de Wolf en Govert van der Heijden (foto: Esther Hereijgers)
Het juryrapport
Rekening houdend met factoren als originaliteit, durf, eigen stijl en vertelkunst, maar ook het verschil in leeftijd, kwam de jury, bestaande uit voorzitter Martin Lodewijk, Luuk Bode en Theo Seesing tot onderstaande beoordeling:

Eerste prijs: Marbles van Marc de Wolf (tekst) en Govert van der Heijden (tekeningen)
Deze inzending is zonder meer de meest complete. Het is een gagstrip met kop en staart en goede, afgeronde grappen. De hoofdpersonages zijn duidelijke karakters, die uitgebreide mogelijkheden bieden tot uitdiepen in volgende afleveringen. De makers schuwen een scherp politiek randje niet: grapjes maken over hongersnood, kan dat? De jury vindt het wel jammer dat de titel in het Engels is. ‘Knikkers’ is toch ook een mooie titel?

Tweede prijs: Selmo van Tim van der Hoeven
Heldere, soepele verhaaltjes en een karakter waar je nog veel kanten mee uit kunt, dat zijn de kenmerken van deze strip. De maker heeft veel mooie details en leuke grapjes in de kantlijn gestopt zonder daarbij het overzicht te verliezen. Een levendige strip, kortom. Eén kanttekening echter: de jury vindt het jammer dat er geen recent werk is ingestuurd, en is benieuwd naar de ontwikkeling van deze tekenaar.

Derde prijs: Proefwerkweek van Maranka Jarmohamed
Hoewel de strip technisch nog niet perfect is, is de jury erg gecharmeerd van deze inzending. De strip is fris en sympathiek. Ondanks de beperkte vormgeving, die duidelijk is geïnspireerd door Japanse manga, acteren de figuurtjes heel leuk, met dank aan de zeer subtiele gezichtsuitdrukkingen. Dat de grap uit de eigen belevingswereld komt is daarnaast een leuke bijkomstigheid.

Zone 5300 wil bij deze de vier prijswinnaars nogmaals van harte feliciteren. Pech alleen dat Marc de Wolf en Govert van der Heijden hun waardebon en strippakket dus moeten delen. Als dat maar niet tot een vroegtijdige artistieke breuk leidt!

En nou wilt u die strips natuurlijk zien ook! Die staan op de volgende pagina's, dus surf snel door:
lees verder »
1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/11/12