Zone 5300 gaf weg: kaartjes voor het 23e AFFF
De serieuze liefhebber van fantasy, horror, animé, sf en cult weet waar hij van 18 t/m 25 april zijn hart kan ophalen: op het 23e Amsterdam Fantastic Film Festival, dat als vanouds weer plaatsvindt rond het Leidseplein, al heeft men dit jaar moeten uitwijken van Cinerama naar het City Theater.

De 23e editie van het AFFF heeft dit keer met Pan’s Labyrinth van Guillermo del Toro (Hellboy, The Devil’s Backbone) als openingsfilm een drievoudige Oscarwinnaar aan boord gehaald. Zo blijkt maar weer dat het AFFF allang geen reservaat voor zombiefanaten meer is, al staat mensenvlees uiteraard ook op de menukaart, zoals in Grimm Love. Martin Weisz’ film over de geruchtmakende zaak-Armin Meiwes werd in Duitsland verboden, maar is op hier gewoon te zien, evenals zijn The Hills Have Eyes 2. En in Mulberry Street muteren mensen door een virus in een bloeddorstig soort ratten. Dan de geflipte Aziatische producties: het spraakmakende (want perverse) Strange Circus van Shion Sono steekt het werk van Miike Takashi naar de kroon en een titel als Bangkok Loco zal ook niet voor niets zijn. Ook anime komt aan bod, met Kon Satoshis visueel overdonderende Paprika (eerder op het IFFR te zien) en The Place Promised In Our Early Days van Shinkai Makoto, bij insiders op handen gedragen vanwege zijn eenmans(!)project Hoshi No Koë.
Pan's labyrinth: drievoudig Oscarwinnaar en openingsfilm
Pan's labyrinth: drievoudig Oscarwinnaar en openingsfilm
De traditionele Lifetime Achievement Award heeft dit jaar plaatsgemaakt voor de Career Achievement Award: het is weliswaar dezelfde prijs, maar met dat verschil dat het nu niet meer klinkt alsof de winnaar met één been in het graf staat. Dat is in het geval van de laureaat van dit jaar, de rusteloze Terry Gilliam, zéker niet het geval. O.a. zijn Twelve Monkeys en Brazil zullen worden vertoond, maar helaas géén Tideland, zijn recentste film, die hier alleen nog maar op het IFFR van 2006 te zien was (waar blijft de dvd-release?!). Plaats van handeling is zoals gezegd dit jaar het City Theater op het Leidseplein. Maar óók The ABC Treehouse Gallery, want daar exposeren onder de noemer Ars Macabra Erik Kriek, Peter Pontiac, Luuk Bode, Cirque de Pepin, Rosto AD, Hisko en Milan Hulsing en andere toptekenaars van 29 maart t/m 29 april met hun horror- en fantasywerk.
Vanaf volgende week zal Zone 5300 u via een AFFF-weblog op de hoogte houden en tippen over de films die u volgens ons beslist moet zien.

Zone 5300 geeft kaartjes weg!
Ook dit jaar geeft Zone 5300 vijf keer twee kaartjes weg voor een film naar keuze tijdens het festival (uitgezonderd de openingsfilm, slotfilm en Night of Terror). Al wat u moet doen is ons een mailtje sturen met als subject ‘AFFF 2007’ en vermelding van uw volledige naam en adres. Sluitingsdatum actie: dinsdag 17 april 12.00 uur. Prijswinnaars krijgen direct bericht. Voor een compleet overzicht van programma, lokaties en kaartverkoop kunt u terecht op www.afff.nl

Wilt u ook op de hoogte blijven van dit soort weggevertjes? Abonneer u dan nu op de nieuwsbrief via het Nieuwsbrief-formulier!