Tonio van Vugt
Zone 5300 gaf weg: vrijkaarten voor Amsterdam Fantastic Film Festival 2008
De serieuze liefhebber van fantasy, horror, animé, sf en cult weet waar hij van 9 t/m 20 april zijn hart kan ophalen: op het 24e Amsterdam Fantastic Film Festival, dat dit jaar voor het eerst 12 dagen duurt en onderdak heeft gevonden in het uiterst sfeervolle Tuschinski.

Vanaf volgende week houden we u op de hoogte van het festival met recensies, tips, do’s & don’ts en nieuwtjes. En, last but certainly not least, een blogstrip van Merel Barends: haar kroontjespennen zijn messcherp geslepen, er zitten verse kinderharen in al haar penselen en ze heeft haar inktvissen tot op de laatste druppel boven de inktpot uitgeknepen. Bring on the horror!!!

Fido, áf!!!
Fido, áf!!!

De 24e editie van het AFFF heeft dit jaar wederom een enorme variatie in het aanbod: van de recht-toe-recht-aan-slasher (Hatchet) tot een muzikale fantasie rond het oeuvre van The Beatles (Across The Universe), van Azië-horror (Black House) tot lowbudget complotfilms uit de VS (het alom bejubelde Return in Red), van zombiesatire (Fido, George A. Romero’s Diary of the Dead) tot bloedserieuze filosofische gedachte-experimenten (The Man From Earth). Om nog maar te zwijgen van de nieuwste Dario Argento, Mother Of Tears: The Third Mother (het laatste deel in zijn Suspiria-drieluik), of Sukiyaki Western Django van filmpoeper Takashi Miike. En wie in Rotterdam misgreep bij publieksfavoriet [REC] of het voor stripliefhebbers niet te missen animatieveelluik Fear(s) Of The Dark, krijgt hier een herkansing.
Niet zonder trots heeft de organisatie de ontvanger van de Career Achievement Award bekend gemaakt: niemand minder dan de Amerikaans regisseur Tim Burton (geen introductie nodig) komt deze op de openingsavond in ontvangst nemen. Burton geeft helaas geen interviews aan de pers, maar zijn fans laat hij niet in de kou staan: wie hem wil zien en horen kan hem op 10 april om 16.00 uur in levende lijve meemaken tijdens het publieksinterview. Kaarten daarvoor kunnen gratis afgehaald worden aan de kassa van Pathe Arthouse vanaf dinsdag 8 april om 16.00, maximaal 1 kaart per persoon. Alsof het allemaal niks kost.

Zone 5300 geeft kaartjes weg!
Om bij te dragen aan al die feestvreugde gaf Zone 5300 ook dit jaar vijf keer twee kaartjes weg voor een film naar keuze tijdens het festival (uitgezonderd de openingsfilm, slotfilm en Night of Terror).

Wilt u ook op de hoogte blijven van dit soort weggevertjes? Abonneer u dan nu op de nieuwsbrief via het Nieuwsbrief-formulier!