Zone 5300 gaf weg: kaartjes voor BUTFF
Liefhebbers van bizarre, merkwaardige, experimentele of anderszins van het gangbare afwijkende films worden ieder jaar op hun wenken bediend. Want dan vindt in Breda het B-movie, Underground en Trash Film Festival (BUTFF) plaats in Electron en Chassé Cinema. Zone 5300 geeft vijf keer twee kaartjes weg voor een filmvoorstelling naar keuze.


Op de alweer derde editie van het BUTFF, die plaatsvindt van 18 t/m 21 september, worden films vertoond die radicaal afwijken van de gangbare cinema. Naast Electron als hoofdlocatie zal ook Chassé Cinema een BUT-filmprogramma vertonen.
Wat kunt u verwachten? Het persbericht heeft het over ‘films die aangrijpen en verrassen door hun afwijkende vorm, smaak en inhoud.’ En dat kan inderdaad zonder meer gezegd worden van titels als Weltrevolution (Oostenrijk, 2008) van Klaus Hundsbichler, !Maldita Bastardo¡ (Spanje, 2008) van Javi Camino, Mindflesh (2008) van Robert Pratton, RECON 2020 en RECON 2022 (2007) van Christian Viel en PopSkull (2007) van Adam Wingard.
Het thema ‘vervreemding van het lichaam’ loopt als een rode draad door het festivalprogramma - in Chassé Cinema is dan ook het vroege werk van Cronenberg te zien, waaronder Shivers (1975) en The Brood (1979), en er is een verzamelprogramma rond regisseur Cyrus Frisch. De man achter o.a. het koortsachtige Blackwater Fever zal zelf aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Op de Electronlocatie staat het mini-adulttheatre van filmverzamelaar Jack Stevenson, alleen al een reden om naar het BUTFF af te zakken; hier worden ‘glimpses’ (erotische verhaaltjes) van Roy Stuart vertoond. Performances, muziek en kunst de completeren het festival.

Zone 5300 gaf kaartjes weg!
Zone 5300 gaf vijf keer twee kaartjes weg voor een film naar keuze tijdens het festival (uitgezonderd het openingsconcert van Gary Lucas). De actie liep af op vrijdag 12 september 12.00 uur. De prijswinnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Voor een compleet overzicht van programma, lokaties en kaartverkoop kunt u terecht op butff.nl

Wilt u ook op de hoogte blijven van dit soort weggevertjes? Abonneer u dan nu op de nieuwsbrief via het Nieuwsbrief-formulier!