Zone 5300 gaf weg: KLIK! Amsterdam Animatie Festival
Op het KLIK! Amsterdam Animatie Festival dat van 12 t/m 14 september in Kriterion plaatsvindt zijn meer dan 80 animatiefilms te zien uit 15 verschillende landen, van Rusland tot de Verenigde Staten, van Finland tot Hongarije en van Frankrijk tot India. Zone 5300 geeft vijf keer twee kaartjes weg voor een filmvoorstelling naar keuze.Het KLIK! Amsterdam Animatie Festival is een toegankelijk platform voor animatie in de breedste zin van het woord. Het multimediale festival vindt plaats in Kriterion, de roemruchte bioscoop waar al meer dan zestig jaar studenten de dienst uitmaken. Op KLIK! zijn korte animatiefilms uit alle hoeken van de wereld te zien, maar er is ook een keur aan interactief gamevermaak, fascinerende rand¬animatie en andere fijne festiviteiten te genieten.

Het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAF) stelt ter ere van hun 15-jarig bestaan een speciaal jubileum-programma samen, terwijl de Blender Foundation de Nederlandse Open Source animatiefilms Elephant’s Dream en Big Buck Bunny vertoont met een bijbehorende presentatie en Q&A van deze animatie-pioniers. In het Deus Ex Anima-programma worden animaties vertoond met religie als centraal thema; de filmpjes gaan discusie niet uit de weg, maar er is ook de nodige humor. Controverse uit de oude doos is er in het Dutch Animation in the period ’40-’45-onderdeel, met als sleutelfilm Van de Vos Reynaerde, dat door Egbert van Putten in opdracht van de Nazi’s werd vervaardigd. Vreest niet: Mette Peters van het NIAF zal alle foute films in het goede historische perspectief plaatsen.
Het festival zal feestelijk geopend worden met het oog- en oostrelende Sita Sings the Blues van Nina Paley (een teaser was ooit al eens te zien op het Zone 5300-podium tijdens het Lezersfeest), winnaar van o.a. een Kristallen Beer in Berlijn en de prijs voor de beste film op het animatiefestival van Annecy. Wees daar of wees vierkant.

Zone 5300 gaf kaartjes weg!
Zone 5300 gaf vijf keer twee kaartjes weg voor een filmblok naar keuze tijdens het festival (uitgezonderd de openingsfilm). Sluitingsdatum actie: donderdag 11 september 12.00 uur. De prijswinnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Voor een compleet overzicht van programma, lokaties en kaartverkoop kunt u terecht op www.klikamsterdam.nl of www.kriterion.nl

Wilt u ook op de hoogte blijven van dit soort weggevertjes? Abonneer u dan nu op de nieuwsbrief via het Nieuwsbrief-formulier!