Comix Battle 2008 Limburg: de winnaars
Op vrijdagavond 31 oktober werden in de Nieuwe NOR in Heerlen de prijswinnaars van de Comix Battle Limburg 2008 bekendgemaakt. Deze striptekenwedstrijd voor jongeren van 15 t/m 20 jaar werd - na een succesvolle start vorig jaar in Parkstad Limburg - deze keer voor heel Limburg georganiseerd.

Alhoewel de organisatie op een groter aantal inzendingen had gerekend, was ze tevreden met het resultaat. Ook dit jaar viel op dat overwegend meisjes mee hebben gedaan met de wedstrijd en dat veel inzendingen waren geïnspireerd op de Japanse mangastijl. De jury, die bestond uit de professionele striptekenaars Gady Mirtenbaum, Berend J. Vonk en voorzitter Marcel Ruijters, was unaniem in de toekenning van de eerste prijs aan de 17-jarige Cedie Benjaminse uit Sittard. Op de tweede plaats eindigde Laura Clabbers uit Sittard. Laura Janssen uit Mechelen werd derde.

De prijswinnaars kregen onder andere toegangskaarten voor het stripmuseum in Groningen en in Brussel, tegoedbonnen voor tekenmaterialen, een abonnement op Zone 5300 en een workshop striptekenen. De Comix Battle werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van gemeente Heerlen en Huis voor de Kunsten Limburg, Poppodium Nieuwe Nor, Victor Heerlen Art service en Atomik Strip- en Spelwinkel.

De Comix Battle Limburg is een initiatief van Zone 5300 en kuS (kunstencentrum Signe) uit Heerlen.

Ga snel naar de volgende pagina's voor de prijswinnaars!
lees verder »
1/2/3/4/5/6/7/8/9