Tonio van Vugt
Zone 5300 gaf weg: vrijkaartjes voor Stripverfilmingen in Filmhuis Den Haag
De stripverfilming is de laatste decennia uitgegroeid tot een volwassen filmgenre, en dat is wel eens anders geweest – van de campy, happy-go-lucky Batman-tv-serie uit de jaren ’60 naar het inktzwarte The Dark Knight, het is een lange weg die is afgelegd.

Wie dat nog eens met eigen ogen wil zien, kan vanaf 12 februari terecht in het Filmhuis in Den Haag, waar de Batman-serie naast vele andere stripverfilmingen te zien zal zijn in een uit zijn voegen barstend programma dat op zondag 1 maart wordt afgesloten met Guillermo del Torro’s Hellboy I. Spectaculairder nog is de festivalopening: de spits wordt afgebeten met de voorprémière van Jerome Sale’s Largo Winch. Daarna is het elke avond is het raak: V For Vendetta, A History Of Violence en Asterix en de Vikingen, maar ook beide versies van Dick Tracy en Mario Bava’s campfest Danger: Diabolik worden vertoond.

Een van de opvallendste films in het programma is Moord in het Modehuis van Alfred Mazure uit 1943, een Dick Bos-verfilming die niet al te vaak te zien is (vertoning op zaterdag 21 februari om 17.00 uur). Een andere aanrader is TARZAN OF THE APES van Scott Sidney uit 1918; hoewel de Tarzan-films strikt genomen geen stripverfilmingen zijn (zowel strips als films zijn gebaseerd op de romans van Edgar Rice Burroughs), is de vertoning van deze zwijgende film niet te missen vanwege de live-muziek die hem begeleidt.

Largo Wind... eh Winch
Largo Wind... eh Winch

Zone 5300 geeft vrijkaartjes weg!
In samenwerking met Filmhuis Den Haag geven we vijf keer twee kaartjes weg voor een film naar keuze, de openingsfilm uitgezonderd.
Stuur vóór donderdag 12 februari 12.00 uur een mailtje met als onderwerp ‘Stripfilms’ en met vermelding van uw volledige naam en adres. De prijswinnaars krijgen per direct bericht en hun vouchers thuisgestuurd (reserveren voor de voorstelling van uw keuze wordt aangeraden).

Voor informatie over toegangsprijzen en het volledige programma: www.filmhuisdenhaag.nl

Deze actie is is inmiddels afgelopen, de prijswinaars hebben bericht gekregen. Wilt u ook op de hoogte blijven van dit soort weggevertjes? Abonneer u dan nu op de nieuwsbrief via het Nieuwsbrief-formulier!