Zone 5300 gaf weg: vrijkaartjes voor Nur Literatur 21
Heeft u uw buik vol van al die jonglerende dichters die hun werk voordragen tegen de achtergrond van artistiekerige videoprojecties en oorverdovende beats, of van de eindeloze rij schattige maar ongetalenteerde jonge schrijfsters die het meer van hun make-updoos of koorddansact moeten hebben dan van de inhoud van hun debuutroman? Gaat het u alleen om het woord, dat in zijn puurste vorm door zijn schepper wordt voorgedragen? Dan is Nur Literatur hét literaire evenement waar u reikhalzend naar uitkijkt: ‘Proza en Poëzie. Met een glas water, een katheder en een microfoon. Meer Niet.’ Vrijdag 20 maart is de 21e editie in Zaal De Unie, en Zone 5300 geeft 3 maal 2 kaartjes weg.

Nur Literatur, podium voor de letteren en niets dan de letteren, presenteert een sprankelende voorjaarseditie met een speciale voordracht van de nieuwe Dichter des Vaderlands, Ramsey Nasr. Daarnaast zijn er voordrachten van jonge talenten en gevestigde namen: Paul Baeten Gronda, Gerbrand Bakker, Elke Geurts, Vincent Overeem, P.F. Thomése en Anne Vegter.
Opdat u het ook eens van een ander hoort, citeren wij hier de pers over Nur Literatur:
- ‘Een onderhoudende avond, vol intelligent vermaak. Misschien moet je opgelegd leuk inderdaad weggooien om er een relaxed leuk voor terug te krijgen.’ (De Pers)
- ’Een prijzenswaardig initiatief, al is het maar omdat ook jonge schrijvers als Ester Perquin en Iris Koppe de kans krijgen zich te presenteren. Bovendien gaat Nur Literatur terug naar de basis. Geheel tegen de trend van ‘opleuking’ in wordt literatuur gepresenteerd zonder omlijsting van dj’s of ander vertier.’ (Algemeen Dagblad)
- ‘Nur Literatur: jong, hip en sober’ (NRC Handelsblad)


Ramsey Nasr: het woord, en niets dan het woord
Ramsey Nasr: het woord, en niets dan het woord

Zone 5300 gaf vrijkaartjes weg!
In samenwerking met Nur Literatur gaven we drie keer twee kaartjes weg voor de 21e editie van dit meest rechtlijnige literaire evenement van Rotterdam. Al wat u hoefde doen was vóór maandag 16 maart 12.00 uur een mailtje te sturen met als onderwerp ‘Nur Literatur’ en met vermelding van uw volledige naam en adres. De prijswinnaars hebben inmiddels bericht gekregen

Voor informatie over toegangsprijzen, locatie en het volledige programma: www.nurliteratur.nl