Zone 5300 gaf weg: vrijkaarten Chris Cunningham op 5 Days Off
Chris Cunningham
De videoclips van Chris Cunningham behoren tot de beste ooit gemaakt. De toonaangevende Engelse VJ/regisseur werkte met Björk, Aphex Twin en Madonna. Nu is hij terug met een spectaculaire audiovisuele liveshow, waarin hij op drie enorme schermen gloednieuwe films mixt met bekend materiaal. Optredens van Cunningham zijn zeldzaam; het dancefestival 5 Days Off heeft dan ook een Nederlandse primeur.

Chris Cunningham (1970, Reading, UK) werd bekend als medewerker aan special effects van horror- en SF-films als Nightbreed (Clive Barker), Alien3 (David Fincher) en Judge Dredd (met Sylvester Stallone). Midden jaren negentig werkte hij aan A.I., het onvoltooide project van Stanley Kubrick, later voortgezet door Steven Spielberg. Tegelijk maakte hij naam met videoclips voor de Britse elektronische acts Autechre, Aphex Twin en Squarepusher.


Zone 5300 gaf vrijkaartjes weg!
Deze actie is afgelopen!
In samenwerking met 5 Days Off gaven we 2 x 2 kaartjes weg voor het optreden van Chris Cunningham op 18 juli in de Melkweg Rabozaal, Lijnbaansgracht 234 A, Amsterdam.
Wilt u op de hoogte blijven van dit soort weggeef-acties? Abonneer u dan nu op onze nieuwsbrief

Voor informatie over toegangsprijzen, locaties en het volledige programma: www.5daysoff.nl

all is full of love -  3

Zijn videoclips vallen op door sterke special effects, van gedetailleerde robots en monsters tot geavanceerde computeranimaties. Maar Cunningham onderscheidt zich vooral door gitzwarte humor en bizarre vondsten, van bejaardenhorror (Aphex Twin - 'Come to Daddy') en robotseks (Björk - 'All is Full of Love') tot een monsterlijke hiphop-orgie (Aphex Twin - 'Windowlicker').

Grace Jones 125

Na de korte film Rubber Johnny (2005) verscheen er weinig nieuws van Cunningham; de regisseur had het vooral druk met speelfilm-plannen. Nu is er eindelijk nieuw materiaal te zien én te horen (Cunningham maakt ook muziek) in zijn live-optreden tijdens 5 Days Off, waarbij de audiovisuele capaciteit van de nieuwe Melkweg Rabozaal ten volle benut wordt.

Naast de show van Cunningham presenteert 5 Days Off van 15 t/m 19 juli exposities, DJ-sets en live-muziek van onder anderen Santigold (voorheen Santogold), Jamie Lidell, The Field, De Jeugd van Tegenwoordig, Joris Voorn, Richie Hawtin, Skream, Benga en Simian Mobile Disco. De expositie Wearables, over draagbare technologie, is te zien in NIM/Montevideo en de optredens vinden plaats in Paradiso en De Melkweg.