Zone 5300 geeft weg: drie passepartouts voor KLIK! Amsterdam Animation Festival
Op die goeie ouwe valreep geeft Zone 5300 drie passepartouts weg voor het KLIK! Amsterdam Animation Festival dat van 17 t/m 20 september op verschillende locaties in de hoofdstad Kriterion plaatsvindt. Inderdaad, met zo’n passepartout krijgt u toegang tot alle voorstellingen. Wilt u kans maken op één van die passepartouts, wees er dan snel bij, want het festival begint donderdag al!
Op het derde KLIK! Amsterdam Animation Festival dat van 17 t/m 20 september in Kriterion, De Balie en De Uitkijk plaatsvindt zijn weer meer een kleine 100 korte en lange animatiefilms te zien uit de hele wereld. Een van de speerpunten is de Nederlandse première op vrijdag 18 september van het Iers-Belgisch-Franse Brendan and the Secret of Kells, een animatie over de pogingen van de twaalfjarige weesjongen Brendan om meesterillustrator te worden en het waardevolle Book of Kells af te maken. Vooraf aan de vertoning op zaterdag 19 september vertellen regisseur Tomm Moore en producent Ross Murray over de totstandkoming van deze op IMDb hogelijk gewaardeerde film. De film is vanaf 24 september 2009 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Onder de andere gasten van het festival bevinden zich Phil Mulloy, Gerrit van Dijk, Dennis Nyback en Uri Kranot. Deze laatste regisseur, afkomstig uit Israël, gooide vorig jaar hoge ogen met zijn indrukwekkende korte film The Heart of Amos Klein. Er zijn verschillende programma’s, waaronder de open competities die vaak behoorlijk interessant zijn, evenals Eros and Anima, een programma waar u beter niet de kleintjes mee naartoe neemt. Daarnaast is er in de Chiellerie gedurende het festival een interessante expo op het snijvlak van strip en animatie, waar Zone-regulars als Kito, Argibald, Erik Kriek, Lamelos en Milan Hulsing

te zien zijn naast een animator als Johan Klungel en schilders als Jeroen Blankert.

Voor een compleet overzicht van programma, lokaties en kaartverkoop kunt u terecht op www.klikamsterdam.nl

Zone 5300 geeft drie passepartouts weg!.

Zone 5300 geeft drie passepartouts weg die u toegang verschaffen tot alle films tijdens het festival. Al wat u moet doen is ons een mailtje sturen met als subject ‘KLIK! 2009’ en vermelding van uw volledige naam en adres. Sluitingsdatum actie: donderdagochtend 17 september 10.00 uur. Prijswinnaars krijgen direct bericht.

Wilt u ook op de hoogte blijven van dit soort weggevertjes? Abonneer u dan nu op de nieuwsbrief via het Nieuwsbrief-formulier!

Scène uit Algo Importante/Something Important van Joao 
	Fazenda 
	(Portugal)

Scène uit Algo Importante/Something Important van Joao Fazenda (Portugal)