Beeld aan het woord: Zone 5300 op het Lezersfeest 2009
Op zaterdag 7 november wordt in de Centrale Bibliotheek Rotterdam het dertiende Lezersfeest gehouden. Behalve gevestigde coryfeeën als Nicci French, Thomas Rosenboom, Arthur Japin en Bart Chabot is ook een gedeelte van de literaire jonge garde aanwezig. Op maar liefst zes podia vindt u talkshows, proza, poëzie, muziek, spoken word, theater en natuurlijk… strips; ook uw eigen Zone 5300 presenteert als vanouds een programma.

Merel Barends, Natasja van loon en Marc van Biezen
Merel Barends, Natasja van loon en Marc van Biezen

Vanaf 22:00 uur kunt u op de derde etage terecht voor een ruim anderhalf uur durend programma met optredens van schrijvers en tekenaars die iets met strips, cartoons en/of Zone 5300 te maken hebben. Namen? Jean-Marc van Tol houdt een Fokke & Sukke-presentatie, schrijver Marc ‘Kortaf’ van Biezen draagt voor uit zijn gloednieuwe bundel en stripauteur Jan Vriends (Cowboy John) toont zijn muzikale kant. Bovendien presenteren schrijfster Natasja van Loon en tekenares Merel Barends op theatrale wijze een verhaal van eigen hand. Striptekenaar Floor de Goede en cartoonist Nozzman zijn de cartoonjocks van dienst. Presentator is Zone 5300-columnist Stefan Nieuwenhuis, ook bekend van van Speijk en Die Toffe Gaste. Hoewel het Zone-programma al een spetterend spektakel belooft te worden, volgt de grote finale rond middernacht, wanneer de Centrale Hal op de begane grond tot dansvloer wordt omgetoverd. Tot 03:00 kunt u blijven swingen op de funky plaatjes van dj-duo Sisters Soigni.
Kunt u nog één goede reden bedenken om op 7 november thuis te blijven? Laat het ons weten!

Zone 5300 gaf vijf keer twee kaartjes weg!

Om het u helemaal gemakkelijk te maken gaf Zone 5300 vijf keer twee kaartjes weg voor het Lezersfeest. Al wat u hoefde te doen was ons een mailtje sturen met als subject ‘Lezersfeest 2009’ en vermelding van uw volledige naam en adres. De sluitingsdatum van de actie was vrijdagochtend 30 oktober 2009 12.00 uur. De prijswinnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Het Lezersfeest begint om 20:00, waarna Burgemeester Aboutaleb de avond officieel zal openen. Voor het volledige programma, locatie, kaartverkoop en de laatste nieuwtjes, zie www.lezersfeest.nl .

Wilt u ook op de hoogte blijven van dit soort weggevertjes? Abonneer u dan nu op de nieuwsbrief via het Nieuwsbrief-formulier!

Het Cartoonjock-team en presentator Stefan 'Dan liever de mist in' 
	Nieuwenhuis
Het Cartoonjock-team en presentator Stefan 'Dan liever de mist in' Nieuwenhuis