Zone 5300 geeft weg: vrijkaarten voor The Sound Of Insects

Het was een van de grote verrassingen van het afgelopen IFFR: The Sound of Insects - Record of a Mummy van de Zwitserse regisseur Peter Liechti. In deze experimentele film besluit een naamloze man zich op een afgelegen plek dood te hongeren. Een voiceover verbindt de filmbeelden met een dagboekverslag, waarin de man zijn beweegredenen, zijn lichamelijke verval en verwachtingen over de dood noteert. Wat we zien zijn een natgeregend bos, insecten, dennennaalden op doorzichtig plastic en enkele flarden van wat mogelijk herinneringen of hallucinaties zijn. Het is een een film die op papier moeilijk lijkt te kunnen ontroeren, maar in de praktijk van een wonderlijke en troostrijke schoonheid blijkt en tot twee keer vier sterren onder ons recensententeam leidde. ‘Liechti slaagt met vlag en wimpel waar zovelen in halfbakken, pretentieuze onzin zouden stranden’, schreef Marcel Ruijters op Zone’s IFFR-blog. Lees beide recensies hier.

Vrijkaarten!
The Sound of Insects - Record of a Mummy is vanaf donderdag 24 december te zien in het Filmmuseum (Amsterdam), Filmhuis Den Haag & Plaza Futura (Eindhoven), en daarna in overige landelijke filmtheaters (hou uw filmladder in de gaten). Omdat we zo enthousiast zijn over deze film en vinden dat u hem belist moet zien, geven we in samenwerking met het Filmmuseum 10 keer 2 vrijkaartjes weg voor een voorstelling in het theater naar uw keuze. Al wat u hoeft te doen is ons een mailtje sturen met als subject ‘Sound of Insects’ en vermelding van uw volledige naam en adres. Sluitingsdatum actie: dinsdagochtend 22 december 12.00 uur. Prijswinnaars krijgen direct bericht en hun kaartjes thuisgestuurd.

Wilt u ook op de hoogte blijven van dit soort weggevertjes? Abonneer u dan nu op de nieuwsbrief via het Nieuwsbrief-formulier!