Zone 5300 geeft weg: vrijkaartjes voor TheaterStripNacht
Zaterdagavond 28 augustus is het zover! Dan komt Zone 5300 met een bus vol artiesten naar Noorderzon in Groningen. Peter de Wit, Jong en Frij, Jan Vriends, Barbara Stok, Kito en Vincent, Theo van den Boogaard, Merel Barends en Natasja van Loon, de Cartoonjocks en Lamelos zullen in twee verschillende dubbelvoorstellingen laten zien wat ze in huis hebben: van grote stripneuzen tot Dylanesque diepgang. En we geven drie keer twee kaartjes weg!

Het Groningse Noorderzon Festival, alweer toe aan zijn 20e editie, is uitgegroeid tot een 11-daagse internationale kunstenmanifestatie met een scala aan cross-overproducties, waaronder muziek, dans, circus, toneel, mime en poppentheater, en vindt plaats van 19 t/m 29 augustus rond het Noorderplantsoen. Bij genoemde disciplines kan er één bijgeturfd worden, want op zaterdag 28 augustus wordt de KunstStripBeurs gehouden. Aan het Hoge der A, een van de mooiste plekken van de stad, kunnen stripmakers hun waren te koop aanbieden (zie ook ons stripblog). Ook Zone 5300 en vele Zone-auteurs zijn er die dag met unieke boekuitgaven, zeefdrukken, originele tekeningen, t-shirts, prints, buttons en schilderijen, voor de grote en kleine beurs. De KunstStripBeurs valt samen met de viering van het Gronings Ontzet, dus we verwachten veel gezellige drukte.

Is de beurs alleen al een reden om af te reizen naar het Hoge Noorden, 's avonds wordt het zo mogelijk nog leuker met Zone 5300's TheaterStripNacht, waar striptekenaars en auteurs uit onder meer de Zone-stal laten zien dat ze veel meer kunnen dan heel goed achter een tekentafel zitten. Zo geeft Peter de Wit, Zone's gasthoofdredacteur van deze zomer, een speciale show rond Sigmund en treden Jong en Frij (bekend van de strip 5x30+) op met liedjes en een band. Dat Theo van den Boogaard een uitstekend Dylan-vertolker is, is sinds de Stripdagen Haarlem geen geheim meer, en ook is het striplandschap inmiddels ondenkbaar zonder Kito & Vincents Grote Strip en Cartoon Show, een interactieve show als een stoomwals. Jan Vriends, Barbara Stok, Merel Barends & Natasja van Loon, de Cartoonjocks en Lamelos completeren de fantastische line-up (ja, we zijn ongegeneerd trots), en de presentatie is in handen van Van Speijk, alias Zone-columnist en -redacteur Stefan Nieuwenhuis, AKA De Man Die Al Een Attractie Op Zich Is.
Tot slot: wát er precies in welke van de twee voorstellingen gebeurt, is een verrassing. Als u alles wilt zien, raden we aan om voor beide voorstellingen kaartjes te kopen. Meer over Zone 5300's TheaterStripNacht en de kaartverkoop vindt u hier.

Zone 5300 geeft drie keer twee kaartjes weg!
De kaartverkoop loopt als een trein, maar we hebben drie maal twee kaartjes gereserveerd voor de eerste voorstelling van 21.00 uur. En die zijn voor u, althans voor drie gelukkigen onder u. Alles wat u hoeft te doen is ons vóór dinsdag 23 augustus 12.00 uur een mailtje sturen met als subject 'Noorderzon 2010’ en vermelding van uw volledige naam en adres. De prijswinnaars krijgen direct bericht en hun tickets thuisgestuurd. We zien u in Groningen op 28 augustus!

Van links naar rechts: Jong en Frij, Kito & Vincents Grote Strip en 
	Cartoon Show, Merel Barends en Natasja van Loon
Van links naar rechts: Jong en Frij, Kito & Vincents Grote Strip en Cartoon Show, Merel Barends en Natasja van Loon