tekst: Arnold Heikamp / beeld: Finn Stapelkamp
Slechts sop
de_bonte_was_125x125.jpg
Het is junimaand en derhalve is voorbij Het Seizoen. Was het wat, dat voorbije Seizoen? In dier voege was het wat, dat het Leuk was of Interessant of anderszins Bemoedigend, dan wel Helemaal Niks of Vervelend of Voorspelbaar, of ook wel mogelijk iets er tussenin?
Ik weet er geen klap van af, en deswege de vraag voorgelegd aan Poedel Neusdop. Poedel Neusdop (34) is belast met Seizoenszaken voor het gehele District. Vertel maar mevrouw Neusdop, welke zijn uw bevindingen?
"Ik heb nog niet alle gegevens binnen. Toch kan ik al wel iets zeggen over het voorbije Seizoen."
Doet u dat maar.
"We hebben nu 80 procent van de gegevens verwerkt, en nu al is duidelijk dat het voorbije Seizoen, net als alle voorgaande voorbije Seizoenen, wederom bijzonder weinig opzienbarends heeft weten voort te brengen."
Dat is niet veel.
"Nee, dat is inderdaad niet veel. U moet echter niet vergeten dat een Seizoen lang duurt, en dat het verduiveld moeilijk is het iedereen voortdurend naar de zin te maken.
Wij mikken dan ook op incidentele toppers."
Waren die er in het juist voorbije Seizoen?
"Helaas niet."
Waar ligt dat aan?
"Aan de mensen. De mensen weten niet meer wat leuk is. Ze laten zich van alles wijsmaken door lieden en instanties die van de hoed en de rand geen kaas gegeten hebben, en nemen die meningen klakkeloos over. Er is geen beginnen aan het volk weer in het gareel te krijgen. Het is een ontspoorde bende. Wij hebben voor volgend Seizoen meer politie aangevraagd, maar of dat helptÂ…"
Ik denk het niet. Denkt u werkelijk dat de knoet het publiek weer bij de les doet terugkeren? Bent u niet bang voor Arrestaties, Rellen en Ongeregeldheden, om nog maar te zwijgen van Onlusten, Oproer, Anarchie en daaruit voortvloeiende Chaos?
"Wij zijn nergens bang voor. Wij organiseren gewoon weer een Seizoen, en wie commentaar heeft moet maar voelen.Het is niet anders in dit land. De mensen dienen te begrijpen dat wij alles speciaal voor hun op poten zetten. Het geeft dan geen pas de boel te verzieken. Wij zullen niet aarzelen schietmomenten te benutten."
Misschien willen de mensen nu eindelijk wel eens niet zomaar een Seizoen, waarvan er vele meer in een dozijn gaan dan wij tot op heden gewend zijn , maar een Seizoen met Kop en Staart, met Toppers Voor Iedereen, een Goed Seizoen zeg maar, want erg verwend zijn de mensen niet, de afgelopen jaren.
"Wij doen ons best meneer. Beter hebben wij momenteel niet in huis. Misschien als er meer Subsidie van de Berg roltÂ…"
Van de Berg rolt niets meer sinds Seizoen 1998/1999, toen u met de Berggelden grote Feesten organiseerde voor eigen parochie, zonder de Mensen mede te laten delen in de vette dis, wis en drie! Zelfs zo bont dat die Mensen het moesten stellen met slechts sop, waarin zij nota bene zelve lagen gaar te koken, waarbij nog gewonden zijn gevallen.
"Het volgend Seizoen wordt een Top Seizoen!"

bontewas@planet.nl